Τα καλύτερα πανεπιστήμια για να σπουδάσεις Business, Marketing και Management στο Ηνωμένο Βασίλειο (για τους Έλληνες φοιτητές)

Ο παρακάτω οδηγός αποτελεί ανάλυση της ομώνυμης βαθμολογίας που παρέχει το site της εφημερίδας Guardian και οι πληροφορίες της αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του κάθε φοιτητή.

 University of Coventry

Το πανεπιστήμιου του Coventry αποτελεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια από τα οποία επιλέγουν οι Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία, το οποίο είναι δημόσιο. Η πόλη του Coventry βρίσκεται βόρεια του Λονδίνου και αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά πανεπιστήμια της Αγγλίας. Επίσης από το 2010 το πανεπιστήμιο έχει campus στο Λονδίνο.

 

Στα μαθήματα και στην επιμέλεια των φοιτητικών και διπλωματικών εργασιών αυτού του πανεπιστημίου η E-papers έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία.

Το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στην 18η θέση σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian και έχει ένα από τους υψηλότερους δείκτες απασχολισιμότητας παίρνοντας σκορ 92/100.

Τι θα πληρώσω;

Το κόστος για δίδακτρα ανέρχεται στα £9250 για τους Βρετανούς και Ευρωπαίους φοιτητές. Τα δίδακτρα για διεθνείς φοιτητές ανέρχονται σε £16184. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://www.coventry.ac.uk/london/study/fees-and-finance/fees/

Τώρα με το Brexit, όπως γράψαμε παλιότερα, να αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τους φοιτητές που σπουδάζουν ή και σκέφτονται να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, η E-papers αρωγός στην προσπάθεια και τον κόπο τον φοιτητών εδώ και 10 χρόνια αδιάκοπα προσφέρει υπηρεσίες επιμέλειας φοιτητικών εργασιώνδιπλωματικών εργασιών και προσφέρει ιδιαίτερα φοιτητικά μαθήματα σε φοιτητές που φοιτούν σε πανεπιστήμια και κολλέγια της Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου γενικότερα.

Που θα μείνω;

Παρέχονται δωμάτια από £125 για ένα δωμάτιο με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων με σύμβαση 40 εβδομάδων. Όλες οι επιλογές που αναφέρονται εδώ: https://www.coventry.ac.uk/life-on-campus/accommodation/accommodation-choices/

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)2476 887688

Email: studentenquiries@coventry.ac.uk

Site: coventry.ac.uk

Accommodation: accomm.ss@coventry.ac.uk

University of Strathclyde

Το Πανεπιστήμιο του Strathclyde είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Ιδρύθηκε το 1796 ως Ιντερσονιακό Ινστιτούτο, και αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Το Πανεπιστήμιο του Strathclyde είναι το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Σκωτίας σε σχέση με τον αριθμό σπουδαστών. Στο ίδρυμα απονεμήθηκε το βραβείο του Πανεπιστήμιο της Χρονιάς για το 2012.

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε στην επιμέλεια των φοιτητικών εργασιών σου και της διπλωματικής εργασίας σου στο MBA του Strathclyde

Το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στην 20η θέση σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian λόγω κυρίως της πολύ υψηλής ικανοποίησης από τους καθηγητές παίρνοντας σκορ 90,4/100.

Τι θα πληρώσω;

Για τους σπουδαστές από τη Σκωτία και την ΕΕ εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου η πληρωμή των διδάκτρων τους καταβάλλεται από την Υπηρεσία Φοιτητών της Σκοτία.

Για τους προπτυχιακούς φοιτητές από το Ηνωμένο Βασιλείο, τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε £9250, κάνοντας το κόστος ενός τετραετούς Bachelor Honors να ανέρχεται σε £27750.

Που θα μείνω;

Προτεραιότητα για τη στέγαση στο Πανεπιστήμιο παρέχεται σε όλους τους φοιτητές του πρώτου έτους που υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 25 Αυγούστου. Διατίθενται ενιαία και μεικτά διαμερίσματα με βάση το φύλο. Οι τιμές κυμαίνονται από £105 την εβδομάδα για ένα βασικό δωμάτιο σε κοινόχρηστο διαμέρισμα μέχρι £145 την εβδομάδα για ένα δίκλινο δωμάτιο με μπάνιο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)141 552 4400

Email: ugenquiries@strath.ac.ukpgenenquiries@strath.ac.ukinternational@strath.ac.uk

Site: strath.ac.uk

Accommodation: student.accommodation@strath.ac.uk

University of Leicester

Το Πανεπιστήμιο του Leicester είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο με έδρα το Leicester της Αγγλίας. Η κύρια πανεπιστημιούπολη είναι νότια του κέντρου της πόλης, δίπλα στο Victoria Park. Το 1957, ο προκάτοχος του πανεπιστημίου (University College, Leicester) απέκτησε πανεπιστημιακό καθεστώς.

Με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στο πανεπιστήμιο του Leicester και συνεργάτες απόφοιτους από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ξέρουμε ότι χρειάζεται για να βοηθήσουμε το φοιτητή να ανταπεξέλθει στις εργασίες εξαμήνου και την πτυχιακή ή μεταπτυχιακή εργασία του πανεπιστημίου. Αν χρειάζεσαι πιο εξειδικευμένη βοήθεια παρέχουμε τη δυνατότητα και για ιδιαίτερα μαθήματα.

Το πανεπιστήμιο αυτό βρίσκεται στην 35η θέση σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian και έχει ένα από τους υψηλότερους δείκτες απασχολισιμότητας παίρνοντας σκορ 94,9/100.

Τι θα πληρώσω;

Τα δίδακτρα για προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης ανέρχονται σε £9250. Τα δίδακτρα ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του μαθήματος. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του πανεπιστημίου: https://le.ac.uk/study/undergraduates/fees-funding

Που θα μείνω;

Για όλα τα πρώτα χρόνια μια θέση σε κατάλυμα του πανεπιστημίου του Leicester είναι εγγυημένη στους φοιτητές, εάν υποβληθεί αίτημα μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους εισόδου τους . Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.le.ac.uk/accommodation

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)1162 522522

Email: admissions@le.ac.uk

Site: le.ac.uk

Accommodation: accommodation@le.ac.uk

 

University of Cardiff

Ένα από τα πανεπιστήμια το οποίο πιο συχνά επιλέγουν οι Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το Cardiff University, το οποίο και βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα της Ουαλίας.

Η E-papers εγγυάται ότι μπορεί να κάνει τη φοιτητική ζωή σου ξέγνοιαστη.

Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 41η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian για το 2019. Πιο συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει αυτή την υψηλή θέση λόγω του ότι έχει πολύ ικανοποιημένους φοιτητές, όπως και δείχνει το σκορ 85,9/100.

Τι θα πληρώσω;

Το κόστος φοίτησης ανέρχεται στις £9000 για τους προπτυχιακούς φοιτητές, πλήρους φοίτησης,  οι οποίοι προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το κόστος για μερικής φοίτησης φοιτητές ποικίλει. Το κόστος για διεθνείς φοιτητές εκτός ΕΕ ανέρχεται στις £37397.

Οι φοιτητές που προέρχονται από την Ουαλία και την ΕΕ δικαιούνται επιδόματος ύψους μέχρι και £5100, πράγμα που σημαίνει ότι θα πληρώσουν πραγματικά £3900 και όχι £9000 ετησίως.

Που θα μείνω;

Όλοι οι φοιτητές του πρώτου έτους δικαιούνται ένα από τα μονόκλινα υπνοδωμάτια του πανεπιστημίου, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν αίτηση μέσω του κανονικού κύκλου εισαγωγών του Ucas. Οι τιμές κυμαίνονται από £93 σε £120 την εβδομάδα για καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και περίπου £127 την εβδομάδα για καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)2920 874455

Email: https://www.cardiff.ac.uk/help/contact-us

Site: cardiff.ac.uk

Accommodation: https://www.cardiff.ac.uk/study/accommodation

 

Liverpool John Moores University

Το Liverpool John Moores University είναι ανάμεσα στις τοπ επιλογές ανάμεσα σε φοιτητές. Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 47η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian. Αυτή τη θέση την καταλαμβάνει κυρίως λόγω της ικανοποίησης των φοιτητών από το επίπεδο διδασκαλίας με σκορ 80,8/100.

Τι θα πληρώσω;

Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται στις £9250 ετησίως για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης.

Για τους διεθνείς φοιτητές, τα δίδακτρα για προγράμματα foundation/HND ανέρχονται σε £9570, £ 11.630 ετησίως για προγράμματα που παραδίδονται μαθήματα στις τάξεις του πανεπιστημίου και £12660 για τα προγράμματα που βασίζονται σε εργαστήρια.

Μπορούμε να φανούμε χρήσιμη και στο proofreading της εργασίας σου προτού κάνεις την τελική παράδοση.

Που θα μείνω;

Οι τιμές κυμαίνονται από £94 για ένα υπνοδωμάτιο μελέτης σε ένα χώρο διαμονής έξι ατόμων με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και δύο μπάνια. Σε όλους τους νέους φοιτητές είναι εγγυημένο ένα δωμάτιο που ανήκει σε έναν από τους επίσημους συνεργάτες του Πανεπιστημίου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.ljmu.ac.uk/discover/your-student-experience/accommodation

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)2070 405 060

Email: courses@ljmu.ac.uk

Site: https://www.ljmu.ac.uk/

Accommodation: https://www.ljmu.ac.uk/discover/your-student-experience/accommodation

Winchester University

Το Πανεπιστήμιο του Winchester είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστημιακό ίδρυμα με έδρα την πόλη του Winchester στο Hampshire της Αγγλίας. Το πανεπιστήμιο ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1840.

Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 57η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian. Αυτή τη θέση την καταλαμβάνει κυρίως λόγω της απασχολισιμότητας σε παρεμφερή θέση εργασίας με σκορ 90,5/100.

Τι θα πληρώσω;

Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης από το Ηνωμένου Βασιλείου ή την ΕΕ που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2018 θα πληρώσουν £9250. Για τους διεθνείς φοιτητές, τα δίδακτρα του πρώτου έτους ανέρχονται σε £12950.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: winchester.ac.uk/studentsandmoney.

Που θα μείνω;

Τα δωμάτια με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων ξεκινούν από τις £83,65 την εβδομάδα για κοινόχρηστο δωμάτιο και έως £161,70 την εβδομάδα για ένα μονόκλινο δωμάτιο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Tel: +44 (0)1962 827234

Email: course.enquiries@winchester.ac.uk

Web: winchester.ac.uk

Accommodation: housing@winchester.ac.uk

University of Cumbria

Το Πανεπιστήμιο της Cumbria είναι δημόσιο πανεπιστήμιο στην Cumbria, με έδρα το Carlisle και άλλες μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις στο Lancaster, Ambleside και στο Λονδίνο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007.

Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 60η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian. Αυτή τη θέση την καταλαμβάνει κυρίως λόγω της ικανοποίησης των φοιτητών από το επίπεδο διδασκαλίας με σκορ 91/100.

Τι θα πληρώσω;

Το κόστος των διδάκτρων ανέρχεται σε £9250 για φοιτητές πλήρους φοίτησης στην ΕΕ που σπουδάζουν για πτυχίο BA, BSc, BEng ή LLB, DipHE ή CertHE το 2018-19.

Τα δίδακτρα για φοιτητές μερικής φοίτησης υπολογίζονται αναλογικά. Η ετήσια αμοιβή υπολογίζεται λαμβάνοντας το κόστος του ισοδύναμου προγράμματος πλήρους φοίτησης και διαιρώντας τον κατά τον αριθμό των ετών που χρειάζεται ο φοιτητής για να ολοκληρώσει το μάθημα.

Το κόστος για τους διεθνείς φοιτητές (εκτός ΕΕ) ανέρχεται στα £10500.

Που θα μείνω;

Τα καταλύματα του Πανεπιστημίου είναι συγκριτικά φθηνά, ξεκινώντας από £66 την εβδομάδα στο Ambleside και £85 την εβδομάδα στο Carlisle. Λεπτομέρειες σχετικά με τις εγκαταστάσεις και το κόστος μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: cumbria.ac.uk/student-life/accommodation/

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)8456 061144

Email: enquirycentre@cumbria.ac.uk

Site: cumbria.ac.uk

Accommodation: cumbria.ac.uk/accommodation

Plymouth University

Το Πανεπιστήμιο του Plymouth είναι δημόσιο πανεπιστήμιο του οποίου η κύρια πανεπιστημιούπολη βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή της Αγγλίας.

Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 68η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian. Αυτή τη θέση την καταλαμβάνει κυρίως λόγω της ικανοποίησης από το επίπεδο διδασκαλίας με σκορ 83,4/100.

Τι θα πληρώσω;

Το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται σε £9250 για τους προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους απασχόλησης από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2018-19. Τα δίδακτρα για τους διεθνείς φοιτητές (εκτός ΕΕ) ανέρχονται συνήθως μεταξύ  £ 12,250 και £ 12,500. Επισκεφθείτε το plymouth.ac.uk/international για περισσότερες πληροφορίες

Που θα μείνω;

Το εβδομαδιαίο μίσθωμα σε δωμάτια κυμαίνεται από £97,30 έως £132,98 την εβδομάδα για χώρους διαμονής που βρίσκονται σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από την πανεπιστημιούπολη και το κέντρο της πόλης.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)1752 585858

Email: admissions@plymouth.ac.uk

Site: plymouth.ac.uk

Accommodation: residencelife@plymouth.ac.uk

City, University of London

Το City, University of London παραδοσιακά οι Έλληνες φοιτητές τα τελευταία χρόνια δείχνουν να το προτιμούν. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγγλικής Μητρόπολης του Λονδίνου και καταλαμβάνει την 73η θέση. Οι φοιτητές φαίνεται να το προτιμούν κυρίως λόγο της υψηλής πιθανότητας των αποφοίτων να βρουν σχετική δουλειά με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει όπως δείχνει και το σκορ 84,6/100.

Τι θα πληρώσω;

Το κόστος διδάκτρων ανέρχεται στις £9250 για φοιτητές που προέρχονται από το ΗΒ και την ΕΕ. Το κόστος για τους διεθνείς φοιτητές ποικίλλει.

Που θα μείνω;

Σε όλους τους φοιτητές πρώτου έτους είναι εγγυημένη η διαμονή στους κοιτώνες του πανεπιστημίου. Τη διαχείριση των κοιτώνων του πανεπιστημίου έχει αναλάβει ένας τρίτος οργανισμός με τις τιμές να κυμαίνονται μεταξύ £156 έως £268 την εβδομάδα (υπνοδωμάτιο premium με ένα διπλό κρεβάτι).

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)2070 405 060

Email: ugadmissions@city.ac.uk

Site: city.ac.uk

Accommodation: city.ac.uk/study/undergraduate/accommodation

University of East London

Το University of East London (UEL) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην περιοχή Borough of Newham στο Λονδίνο, με τρεις πανεπιστημιουπόλεις στο Stratford, στο Docklands και βεβαίως στο Λονδίνο. Από τον Οκτώβριο του 2015 έχει περισσότερους από 19.000 φοιτητές από 120 χώρες.

Το πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 80η θέση στην κατάταξη της εφημερίδας Guardian. Αυτή τη θέση την καταλαμβάνει κυρίως λόγω της υψηλής πιθανότητας των αποφοίτων να βρουν σχετική δουλειά με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει όπως δείχνει και το σκορ 88,1/100.

Τι θα πληρώσω;

Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £9250 για τους προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης από την ΕΕ και το ΗΒ για το 2018. Τα δίδακτρα για διεθνείς φοιτητές ανέρχονται σε £11440.

Που θα μείνω;

Οι τιμές κυμαίνονται από £138,42 ανά εβδομάδα για ένα en-suite δωμάτιο μέχρι £182,40 ανά εβδομάδα για ένα στούντιο. Το UEL για αίτηση εντός προθεσμίας εγγυάται ένα δωμάτιο στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ: +44 (0)2082 233333

Email: study@uel.ac.uk

Site: uel.ac.uk

Accommodation: uel.ac.uk/accommodation

Solent

Το πανεπιστήμιου του Solent βρίσκεται στην παραλιακή πόλη του Southampton στα νότια της Αγγλίας. Το πανεπιστήμιο του Solent βρίσκεται στην 90η θέση. Οι φοιτητές φαίνεται να το προτιμούν κυρίως λόγο της υψηλής πιθανότητας των αποφοίτων να βρουν σχετική δουλειά με το αντικείμενο που έχουν σπουδάσει όπως δείχνει και το σκορ 87,7/100.

Τι θα πληρώσω;

Τα δίδακτρα για τους προπτυχιακοούς φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ το 2018-19 βρίσκονται ανάμεσα σε £7800 και £ 9.250 για full time παρακολούθηση και £3900 για τους φοιτητές μερικής απασχόλησης HND / HNC. Τα δίδακτρα για διεθνείς φοιτητές ανέρχονται σε £11000- £12500 για προπτυχιακά μαθήματα πλήρους φοίτησης. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση solent.ac.uk/tuition-fees/ για περισσότερες πληροφορίες.

Που θα μείνω;

Οι τιμές κυμαίνονται από £71,75 έως £120,40 για δωμάτια χωρίς ιδιωτικό μπάνιο και £137,20 έως £154 για δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Όλες οι κατοικίες είναι πλήρως αυτόνομες. Το ενοίκιο περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, wifi και προσωπική ασφάλιση. Μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια είναι διαθέσιμα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο: https://www.solent.ac.uk/studying-at-solent/accommodation

Επικοινωνία

Τηλ: +44 (0)2382 013000

Email: ask@solent.ac.uk

Site: solent.ac.uk

Accommodation: accommodation@solent.ac.uk

 

Χάρης Αναστασίου,

Οικονομολόγος